miercuri, 16 ianuarie 2019

Lecția unui bec


Un bec, fără curentul care trecând prin el produce lumina, nu este bun de nimic. Ca să fie folositor are nevoie de puterea electrică care atunci când îl străbate îi pune în evidență valoarea. 

Lecția predată de bec trebuie să fie bine învățată de fiecare. Noi nu suntem valoroși prin noi înşine. Fără harul, Cuvântul, Duhul Domnului suntem fără valoare. 

Sunt oameni care fac să cadă accentul pe ei, "strălucirea" lor, trupul lor, talentul lor, înțelepciunea lor, istoria lor...  E ca şi cum becul ar fi spânzurat de un par. Nu foloseşte la nimic dacă nu e conectat unde trebuie. 

Utilitatea noastră e dată de o perspectivă realistă prin care recunoaştem că numai Dumnezeu ne ține prin toate mijloacele harului Său iar din acest motiv niciodată nu vom scoate în evidență cine suntem noi, ce avem noi, ce putem noi, fiindcă ar fi absurd.

Dacă în totul depindem numai de Dumnezeu nu avem voie să fim nedrepți şi să furăm din slava Lui ca şi cum am fi ceva prin noi. Becul nu luminează dacă e ținut în sertar. Noi luminăm numai dacă stăm lângă Dumnezeu şi recunoaştem că El e totul în noi! 

Prin lumina Lui vedem lumina şi suntem lumină!

               Nihil sine Deo


vineri, 11 ianuarie 2019

Cea mai mare tragedie!


Îți tai un deget, e o nenorocire. Auzi ca un prieten e grav bolnav, e dureros. Îți ia foc casa, e tragic. Însă cel mai tragic e să nu rămânem în Cuvântul lui Dumnezeu şi să ne părăsească Dumnezeu, să se depărteze de noi!

Samson a ajuns o epavă fiindcă a părăsit Cuvântul Domnului. Credea ca Dumnezeu este cu el. A încercat să facă la fel ca până atunci dar Dumnezeu s-a depărtat de el fiindcă mai întâi Samson a părăsit Cuvântul Domnului. 

Ochii scoşi, în lanțuri mai rău ca un câine, sclav, bufon .... De ce? Fiindca Samson nu a rămas în Cuvânt şi din acest motiv Dumnezeu nu a mai fost cu el.

Unii se pot întreba "cum a putut Dumnezeu să fie atât de crud încât să-l părăsească?" Răspuns: Samson a părăsit Cuvântul Domnului şi atunci Dumnezeu l-a părăsit şi El. Samson şi-a ales situația jalnică, singur a ieşit de sub cupola harului şi a suportat consecințele neascultării de Dumnezeu.

Dumnezeu nu ne-a dat un cec în alb. Să nu credem că Dumnezeu rămâne cu noi dacă noi nu respectăm Cuvântul Său. 

Dumnezeu e cu noi câtă vreme noi zicem "Doamne, Doamne!" Nu! Dumnezeu e cu noi fiindca noi credem. Nu! Şi dracii cred şi sunt îngroziți! Dumnezeu e cu noi dacă zicem: "Doamne, Doamne", credem şi trăim voia Lui exprimată în Scripturi!


Să nu ne rătăcim de la Scripturi!