miercuri, 9 noiembrie 2016

Președintele Viorel Iuga - NU SUNTEM TĂNTĂLĂI


Credeam că voi avea o seară liniştită, dar mi-a stricat-o domnul preşedinte. Am deschis calculatorul, am ascultat şi nu mi-a venit să cred. Am avut impresia că nu aud bine. După aproape un an de discuţii pe toate fronturile, este drept, discuţii camuflate de massmedia aservită agendelor multicolore, după decizii luate la cel mai înalt nivel juridic, în cadrul dialogului deschis cu studenţii de la Ştiinţe Politice, mai precis la întrebarea studentului Andrei Popa, domnul preşedinte a afirmat câteva lucruri care m-au lăsat mască.
În primul rând, domnul preşedinte ne spune că declaraţiile făcute de cei care susţin familia tradiţională nu au avut vreun impact în a modifica atitudinea unor grupuri faţă de temă. Apoi, preşedintele ne spune că deşi tema a fost ridicată cu 3 milioane de semnături şi are susţinători importanţi „nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească”. În final, după alte câteva afirmaţii, domnul preşedinte ne spune şi care este soluţia: compromisul!
Domnule Preşedinte, pentru că în seara aceasta tot aţi îndemnat studenţii să ceară politicienilor „să joace cu cărţile pe masă”, vă rog frumos, ne puteţi spune şi nouă despre ce grupuri este vorba? De unde ştiţi dumneavoastră ce atitudinea au aceste grupuri faţă de familie şi faţă de iniţiativa cetăţenească?
Pe de altă parte, domnule Preşedinte, de unde ştiţi dumneavoastră ce şi cât a penetrat societatea românească, dacă nu aţi făcut ceva pentru ca ea, societatea, nu grupurile, să se poată exprima? Ştiţi cumva ce este în sufletul cetăţenilor români creştini? Cum puteţi afirma că pe cetăţenii români nu îi interesează protejarea familiei tradiţionale? Nu v-aţi gândit niciodată că lângă cele 3 milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei, mai sunt şi familiile şi prietenii lor? Nu aţi luat în calcul, cel puţin, faptul că Biserica Ortodoxă Română, biserica majoritară din România, a afirmat clar, public şi în mod repetat că susţine familia tradiţională? Sau gândiţi că afirmaţiile acestea nu au nicio susţinere în teren? Şi dacă, prin reducere la absurd, ar fi aşa cum spuneţi dumneavoastră, de ce nu s-a discutat în spaţiul public mai mult acest subiect? Când aţi chemat sau aţi încercat să ajutaţi la iniţierea unui dialog sincer şi deschis între toţi cei interesaţi de subiect? Dacă dumneavoastră sunteţi singurul care ştie cine sunt “actorii relevanţi” ai societăţii, de ce nu i-aţi chemat la o discuţie? Noi am crezut că cei mai relevanţi actori sunt cetăţenii ţării? Oare ne-am înşelat chiar aşa de tare?
Domnule Preşedinte, în seara aceasta aţi spus deschis că „am făcut acele afimaţii cu bună credinţă şi le-aş repeta oricând.” Eu am înţeles aceasta foarte bine. Sper că acum lucrurile sunt mult mai clare şi pentru cei care au crezut că ceea ce aţi spus atunci a fost o gafă politică. În seara aceasta ne-aţi confirmat că atunci ne-aţi spus sincer ce credeţi.  Mai mult, aţi jucat, din nou, cu cărţile pe faţă şi ne-aţi spus deschis că nu poate exista pace socială fără compromis.
Domnule Preşedinte, să ştiţi că noi, cetăţenii români creştini, nu suntem tăntălăi, ci suntem toleranţi şi ştim ce înseamnă toleranţă. Pentru că ne dorim din inimă pace socială, nu am demarat o acţiune împotriva cuiva, ci pentru familie, în general. Noi, cetăţenii români creştini, ne rugăm pentru pace, încercăm să trăim ca oameni ai păcii şi propovăduim pacea. O facem cu orice preţ? În niciun caz. Aici ne diferenţiem mult de tot. Noi vrem pace socială, dar nu aşa cum o înţelegeţi dumneavoastră, prin compromis. Compromisul nu trebuie admis nici în conştiinţă, nici în relaţia cu semenii, nici în biserică şi nicidecum în relaţia noastră cu Dumnezeu. O naţiune cu lideri compromişi, care folosesc compromisul, nu va avea un viitor binecuvântat. Noi ne iubim ţara şi ştim că binecuvântarea ei depinde, în primul rând, de binecuvântarea lui Dumnezeu. Ştiţi când vom pierde toţi, aşa cum afirmaţi dumneavoastră? Nu când vom sta aproape de Adevăr şi de valorile autentice, ci când vom urma sfatul dumneavoastră, când vom accepta şi vom folosi compromisul.
Dacă dumneavoastră vreţi să mergeţi în continuare pe calea compromisului, este alegerea dumneavoastră. Noi vedem lucrurile altfel şi vom continua să ne spunem convingerile în dragoste, până când poporul, nu grupurile pe care le menţionaţi, va avea şansa să se exprime în mod democratic.

Sursa: Facebook Viorel Iuga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu