marți, 13 septembrie 2022

Mulți vorbesc azi de scrisoarea lui Alin Jivan. Înainte de Alin Jivan a fost alt comunicat

Scrisoare deschisă

“Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!” Matei 5:8

Dragi prieteni,

Sunt conștient că, ceea ce veți citi mai jos, va aduce întristare în inimile unora dintre voi, îi va șoca pe alții sau, din contră, va întări credința multora că Dumnezeu încă are un cuvânt greu de spus în Biserica Sa și că, indiferent de nume, statut social sau sfere de influență, mizeria ascunsă intenționat sub preș va ieși întotdeauna la iveală.

Astfel, cu durere în suflet, dar alegând să urmez chemarea spre sfințenie pe care Dumnezeu o adresează fiecărui credincios, atât eu cât și familia mea, am ales ca, începând cu ziua ieri – 07 August 2022 – să încheiem voluntar și irevocabil colaborarea cu Pastorul Florin Ianovici.

Având în vedere faptul că Domnul Isus ne cere tuturor să fim “flămânzi și însetați după dreptate” (Matei 5:6), am ales să răspund ferm și hotărât unor evenimente sau situații recente care s-au întâmplat în Biserica Renovațio și să nu mă fac părtaș neregulilor, care, în viziunea mea, sub nicio formă, nu pot fi legitimate în Biserica Domnului.

Aceste nereguli sunt fie grave, fie extrem de grave și, ceea ce este cel mai trist din punctul meu de vedere, au fost tolerate, ignorate sau pur și simplu intenționat abordate în mod iresponsabil și nebiblic chiar de către autoritatea spirituală a Bisericii, Pastorul ei.

Detaliile și dovezile ieșite la iveală au demonstrat că acțiunile și metodele de păstorire nu sunt în conformitate cu principiile biblice, întrucât fie au tolerat, fie au încurajat în mod direct și voluntar păcatul.

Atunci când am luat la cunoștință de aceste probleme, în calitate de al doilea Pastor al Bisericii, am ales calea Biblică și l-am abordat, pentru început personal, pe Pastorul Ianovici, pentru a-i cere lămuriri și pentru a-i recomanda urgentarea unei reacții publice, ferme și Biblice și, totodată, în conformitate cu principiile de păstorire clar fundamentate în Cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru că nimic nu s-a schimbat, am mers mai departe și am abordat aceste probleme în Sfatul Frățesc. Din nou, demersul meu a rămas fără niciun rezultat, fără nicio schimbare de abordare, fără nicio dovadă de pocăință.

Având în vedere că nici de această dată nu s-a schimbat nimic în abordarea oficială a Pastorului Ianovici, ba, mai mult decât atât, au ieșit la iveală detalii și mai grave, probatoare ale păcatelor ascunse sau mușamalizate în mod deliberat, am apelat, cu acceptul domniei sale, la un mediator extern (un alt Pastor, al unei alte Congregații, care a demonstrat probitate spirituală, morală și etică). Din nefericire și total neașteptat, și această încercare a rămas fără niciun rezultat, chiar și în urma acestei întâlniri oficiale.

Sâmbăta care a trecut (6 August 2022), am avut o discuție finală în cadrul Sfatului Frățesc al Bisericii, întrunit de urgență pentru a găsi o soluție. Din nou, fără niciun rezultat, ceea ce mi-a confirmat total că locul meu nu mai este printre ei, că nu mai pot face lucrarea lui Dumnezeu lângă oameni care nu pun preț pe adevăr și care nu împlinesc principiile biblice de păstorire a “turmei lui Dumnezeu.”

Vă asigur că nimic din ceea ce am spus mai sus nu se dorește a fi un atac la persoană sau denigrarea unei lucrări. În fond, fiecare este liber să trăiască viața așa după cum crede de cuviință.

Mesajul meu este doar un strigăt de durere cu privire la ceea ce se întâmplă acum în “Biserica lui Dumnezeu”, acolo unde, în Numele Domnului, se petrec lucruri care nu ar trebui să se regăsească în niciun segment de activitate al vieții, darămite în locul în care ar trebui ca totul să debordeze de puritate și sfințenie.

În viață am înțeles că sfințenia și adevărul valorează în ochii Domnului mult mai mult decât orice prietenie sau asociere care pare bună pentru moment, dar, la final, se dovedește că duce la moarte.

Acum, la final, rugăciunea mea este ca Dumnezeu să ne cerceteze și să ne călăuzească pe toți prin adevărul Său spre o viață sfântă, demnă de slujba la care am fost chemați fiecare.

„Totuși temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, avînd pecetea aceasta: „Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui“ și „Oricine rostește Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“

Cu dragoste în Domnul,

Alin JivanÎnainte de ce ne-a scris fratele Alin Jivan a fost Comunicatul Cultului Creștin Penticostal din România


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu