miercuri, 27 decembrie 2023

Nu mai ciopârțiți ... CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU!


Într-o sală de curs la o facultate de teologie un student cu un duh care poate fi numit de răzvrătire și-a contrazis profesorul afirmând că nu este chiar atât de importantă o literă, era în mod evident o discuție cu fond teologic. 

Cu o lumină deosebită profesorul l-a întrebat numele. După ce studentul și-a rostit numele, profesorul, a scris FEDUR pe tablă și l-a întrebat dacă este importantă o literă?  În acel context profesorul a tăiat din numele scris mai sus litera D, că nu era chiar atât de importantă, și a înlocuit-o cu litera C. A ieșit un nume cam ridicol. Studentul a primit un duș rece dar nu cred că l-a trezit. Cel ce a povestit această întâmplare a fost de față.

Este chiar atât de importantă o iotă din Cuvânt, din Biblie? Dacă nu este chiar atât de importantă să eliminăm și un cuvânt. Ce importanță are un cuvânt? Dacă un cuvânt nu este important și-l putem elimina, de ce nu am putea elimina o propoziție sau chiar o frază? Dacă frica de Dumnezeu lipsește într-un asemenea hal să luăm satârul „teologic” și să ciopârțim după bunul plac hermeneutic al firii pământești că doar avem argumente: sunt pasaje unde doar o singură dată găsim o poruncă, alte pasaje au fost scrise pentru corinteni, efeseni sau Tit. În Apocalipsa e prea multă „alegorie”. Pot fi eliminate. 

Să ne facem toți câte o Biblie a noastră. Biblia democratică. Dacă cineva are vreo întrebare din Biblia lui să nu o ridice în public fiindcă va fi cam greu să răspundem la ea, că ne-am personalizat biblia. Găsim noi o variantă cu coduri QR și ne străduim să răspundem la întrebările „esențiale”, pe celelalte le lăsăm pentru mai târziu că...

De la o literă ajungem la o carte sau la ce nu ne place sau nu ne convine nouă fiindcă ne produce ocară, ofensă. 

Tot la fel: de la capul descoperit al surorilor s-a ajuns la o multitudine de culori, chiar și la bărbați, căci care e problema dacă surorile se vopsesc. Lanțurile și inelele au condus „libertatea în Hristos” la acid hialuronic și implanturi, azi, iar mâine la schimbare de sex. Una cu unghii doar vopsite nu are autoritate să o îndrepte pe una care și-a pus ghiare de vrăjitoare de 5 cm. Tot la fel e și cu un pastor care azi tolerează acidul. Mâine nu va mai avea autoritate să tolereze scârboșeniile iadului prezente în societate. 

Unde sunt paznicii, apărătorii, veghetorii care să asculte de Biblie și să se lupte cu fiarele secolului XXI care vor să mutileze Cuvântul și mântuirea pe care o pierdem dacă nu o păstrăm în conformitate cu Scripturile? 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu