Fibrele alimentare din curmale, ajuta la deplasarea cu usurinta a
reziduurilor prin colon si ajuta la prevenirea colesterolului rau
(LDL). Continutul de fier, o componenta a hemoglobinei in celulele rosii
din sange, determina echilibrul de oxigen in sange. Potasiu, un
electrolit, ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii
arteriale. Vitaminele B continute in curmale si carotenolidele cum ar fi
luteina, zeaxantina, sunt absorbite in retina, pentru a mentine
functiile optime de lumina, de filtrare, si protejeaza impotriva
degenerescentei maculare.
Curmalele contin vitaminele A si K. Vitamina A protejeaza ochii,
mentine pielea si chiar protejeaza plamanii si gura de a dezvolta
cancer. Taninele, care sunt flavonoide, precum si
antioxidantii polifenolici , lupta impotriva infectiilor si
inflamatiilor, si ajuta la prevenirea sangerarii excesive
(anti-hemoragice). Vitamina K este un coagulant de sange, care, de
asemenea, ajuta la metabolizarea oasele tale.
Cupru, magneziu, mangan, vitamina B6 (piridoxina), niacina, acid pantotenic, riboflavina, sunt de asemenea prezente in curmale.
P. S. Cele mai ieftine curmale le-am găsit la Penny. Sunt la 2.99 lei, 200 grame, fără sâmburi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu