foodart.ro |
Stafidele au efecte pozitive nu doar în problemele de natură
gastrointestinală sau în constipaţie. Să descoperim 10 motive pentru
care este bine să introducem stafidele cât mai des în regimul alimentar:
1. Bune pentru digestie
Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac,
deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea
tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi
previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor
din corp.
2. Reduc aciditatea
Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care
ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din
orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta,
pietrele la rinichi sau bolile cardiace.
3. Ameliorează simptomele anemiei
Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin
stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimulează producerea
de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume
cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.
Citiți integral aici: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/stafide-pentru-anemie-si-energie-vezi-avantajele-stafidelor-10887152/
P. S. La un preț bun puteți cumpăra stafide de la Kaufland. 500 gr. sunt în jur de 6 lei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu