Curtea Europeană de Justiție a decis, conform unei decizii publicate ieri, că riscurile de sănătate asociate cu comportamentul homosexual permit autorităților sanitare dintr-o țară să oprească de la donarea de sânge bărbații homosexuali.
Mai precis, Curtea de Justiție cu sediul la Luxemburg arată că interzicerea unei persoane homosexuale să doneze sânge nu constituie discriminare, ci este îndreptățită dacă se demonstrează că homosexualii reprezintă un risc de a contracta maladii contagioase precum HIV și dacă nu există metode mai bune pentru protejarea sănătății celor care urmează să primească sânge. Cu alte cuvinte, fiecare țară are dreptul să refuze acceptarea donatorilor de sânge homosexuali, în funcție de situația locală.
Prin această sentință, Curtea de justiție a UE (a nu se confunda cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului) a răspuns unei plângeri depuse la o instanță administrativă din Strassbourg, Franța, de un bărbat homosexual, după ce un medic i-a interzis să doneze sânge, invocând legislația franceză. Cazul a fost deferit în cele din urmă de guvernul francez Curții de Justiție a UE.
În decizia din cazul Geoffrey Léger contra Ministerului Afacerilor Sociale, Sănătății și Drepturilor femeii din Franța (C‑528/13), Curtea a luat în considerare printre altele faptul că jumătate din cazurile de infectare cu SIDA ca urmare a unui raport sexual în Franța ultimilor ani s-au înregistrat la homosexuali – deși aceștia constituie un procent foarte mic din populație (sublinierile ne aparțin):
In the first place, as regards the assessment of whether there is a high risk of acquiring severe infectious diseases that can be transmitted by blood, account must be taken of the epidemiological situation in France, which has a very specific character, according to the French Government and the Commission, under reference to data supplied by the Institut de veille sanitaire français (French Institute for Public Health Surveillance). It is clear from those data that almost all HIV infections for the period from 2003 to 2008 were due to sexual relations, and that men who have had sexual relations with other men represent the population most affected, corresponding to 48% of new infections. In the same period,while the overall incidence of HIV infection has gone down, in particular as regards heterosexual relations, it has not diminished for men who have had sexual relations with other men. Furthermore, in the same period, they represented the population most affected by HIV infection, with an incidence rate of 1% per annum, which is 200 times greater than that for the heterosexual population in France.”
De altfel este de notorietate faptul că „minoritățile sexuale” constituie grupe de risc pentru anumite boli, organizațiile care reprezintă interesele acestora fiind „abonate” la fonduri precum Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei.
Reamintim că o lansare de carte programată a se desfășura la casa de Cultură a Studenților din București a fost anulată de autoritățile care patronează CCS din cauza faptului că respectiva carte, Fața nevăzută a homosexualității, atrăgea atența asupra patologiei homosexualității.
Sursa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu