marți, 15 februarie 2022

Erezia are rădăcini în Biblie



Erezia are rădăcini în Biblie. A lua un crâmpei din Scriptură, a rupe o frântură și a face din ea principiu de viață, de slujire, fără a ține cont de toată Biblia asta este erezie, o învățătură contrară Cuvântului lui Dumnezeu. E modul satanic de a distruge. 

Exemplul lui Petru care s-a lepădat e sursa unor erezi groaznice. Slujitori căzuți în păcate grele care să fie puși în poziții cheie în Biserica Domnului Isus Hristos se bazează pe experiența tristă a lui Petru.  Unii întreabă dacă l-am primi azi pe Petru, care s-a lepădat cu blestem de Domnul Isus, în comitet, dacă l-am accepta ca slujitor sau pastor? Unul care nu ține cont de toată Biblia l-ar pune fără să clipească. 

Când Petru s-a lepădat nu aveam Canonul Noului Testament. Azi îl avem. Nu avem voie să scoatem nimic din Canonul Noului Testament și nici să adăugăm la el. Așa că azi, dacă Petru, botezat în apă, botezat cu Duhul Sfânt, pastor, ar fi prezent și s-ar lepăda de Domnul Isus, așa cum a făcut acum aproape 2000 de ani, trebuie să ținem cont de tot Noul Testament atunci când ne-am pronunța dacă l-am mai primi în comitet sau ca pastor. 

În Noul Testament, Dumnezeu, după căderea lui Petru, a pus reguli clare pentru slujitori: 


Degeaba încearcă unii și alții să-și ascundă păcatele sub experiența lui Petru. Pe oameni îi mai pot înșela, mulți, dar nu pe Dumnezeu!

Să nu lepădăm Cuvântul lui Dumnezeu fiindcă ne ducem la pierzare. Să ne luptăm pentru sfințenie și valorile lăsate de Dumnezeu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu