marți, 9 septembrie 2014

Absalom, modelul tânărului hidos! (2)


   2. Pacatul de-a rupe generaţiile. Absalom s-a ridicat direct împotriva tatălui său. S-a luptat împotriva tatălui său. Valorile lui nu erau ca cele ale tatălui său. Considera judecata lui David rea, a sabotat-o şi a vrut să pună în locul ei judecata lui! Nu ştia că luptă direct împotriva lui Dumnezeu!
    Pe vremea judecătorilor au urmat generaţii noi, generaţii tinere, generaţii care nu au mai ştiut şi nici nu au mai vrut să ştie de căile bune ale părinţilor lor.  Generaţiile tinere s-au rupt total de mersul părinţilor. Au declarat, ca şi azi, am fost martor, că s-a produs o ruptură între generaţii şi că noi nu mai trebuie să ne îndreptăm către părinţii şi bunicii nostri, noi avem mersul nostru, muzica noastră, “valorile” noastre … ! Da, mulţi au mersul şi “valorile” lor care-i duc direct spre IAD!  Exact ca primul împărat al lui Israel, după ce s-a rupt “imperiul”,  Ieroboam care  a adus un nou curent, un curent demonic în popor ca să nu-şi piardă popularitatea şi ca nu cumva poporul să se îndrepte spre căile bune ale părinţilor lor care aduceau închinarea după porunca lui Dumnezeu la Templu. A introdus ca religie de stat închinarea la idoli! A rupt generaţiile şi astfel i-a rupt de Dumnezeu!
   Azi este mai evident ca oricând că generaţiile s-au rupt pentru că spiritul lui Absalom a intrat în Casa lui Dumnezeu. Vezi bărbaţi care-şi lasă soţiile, le părăsesc. Vezi divorţuri, bătăi în familii, ură, lăcomie, invidie, de podoabe nici nu mai amintesc că îmi este deja silă, goliciune, indiferenţă etc.
   S-au rupt genereaţiile una de alta. Dar mai există speranţă.   Scopul, unul dintre ele, pentru care a fost împuternicit  Ioan Botezătorul a fost ca generaţiile să fie împreună, să se unească, părinţii să-şi îndrepte inimile spre copii (Maleahi 4). Dumnezeu ne cere nouă copiilor să ascultăm de părinţi, în Domnul. Dumnezeu nu vrea ca faţa hidoasă a lui Absalom să fie prezentă în Casa Lui ca să facă dezbinare! NU! Vrea unitate, vrea familiile împreună în jurul valorilor Celui Preaînalt!

  3. Păcatul de-a ridica oamenii deasupra lui Dumnezeu. Al treilea păcat al lui Absalom a fost că s-a încrezut în oameni, a căutat puterea oamenilor, ajutorul lor şi nu al lui Dumnezeu, nu şi-a pus încrederea în El.  Absalom s-a bazat pe oameni. Această încredere în Ahitofel şi apoi în Amasa i-a fost fatală. Dumnezeu nu vrea sa mă ataşez de nici un om fie mamă, tată, frate, soţie, copil, mai mult decât de El. Dumnezeu nu vrea să pun carnea, lutul, pumnul de ţărână, finitul, spiritual academic deasupra, Celui Viu, Creatorului, Celui Atotputernic, Celui care este infinit!
  Împăratul Ezechia nu s-a uitat la oameni, nici la ai lui şi nici la armata care înconjura Ierusalimul, el a privit spre Dumnezeu.
  Prorocul Ieremia a spus clar că este blestemat omul care se încrede în om şi nu se încrede în Dumnezeu, care-l ascultă pe om şi nu-L ascultă pe Făcătorul omului.
   Samson s-a încrezut în Dalila şi a sfârşit urât! Mulţi se încred în cei mai, în oameni, şi o sfârşesc tragic! Să ne încredem în Dumnezeu. Nu numai în Dumnezeu dar încrederea în El să depăşească încrederea în oameni. Atunci când te încrezi în Domnul sa te aştepţi ca sa faca chiar si fereste in cer.  
   Tinerii de azi, foarte mulţi,  cred în predicatorul x mai mult ca în Dumnezeu. Predicatorul x le spune o tâmpenie ei o cred şi ajung şi ei şi predicatorul x în iad. De ce? Pentru că ne-am încrezut în oameni, am pus cuvântul lor, am căutat sfatul lor şi nu ne-am încrezut în Dumnezeu, nu am căutat ca deasupra oamenilor să fie glasul LUI, voia LUI!

    Doamne dă lumină și putere tinerilor din Casa Ta ca să vadă bine și să nu mai meargă pe calea lui Absalom! Destul am fost înşelaţi de Diavolul şi de oameni! Vrem Tu, Dumnezeule Mare, să ne fi Domn şi Mântuitor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu