sâmbătă, 22 iulie 2017

Cine vorbeşte de la sine, caută slava lui însuşi; - Ioan 7:18



Priviți vedetele, mai ales pe cele la care vin indienii, cum se slăvesc singure în discursurile de manipulare pe care le rostesc, căci acele vorbiri nu-s predici. 

Vedetele spun că predică de la Dumnezeu, sub inspirația Duhului Sfânt dar dacă ar fi aşa l-ar slăvi pe Dumnezeu şi pe Hristos l-ar predica. Fiindca vorbesc din sinele lor caută să se slăvească pe ei, au creat un sistem de propagandă online, şi nu doar, se predică pe ei, suferă de narcisism, pun poze, cu ei în exces, dar nici acelea aşa cum sunt ci doar pe cele făcute după ce au fost la "vopsitorie". 

"Cine vorbeşte dela sine, caută slava lui însuşi; dar cine caută slava Celuice l-a trimis, acela este adevărat, şi în el nu este strâmbătate." - Ioan 7:18

Domnul Domnilor, Cel care merită alături de Tatăl şi Duhul Sfânt toată slava, a spus că cei care se slăvesc pe ei nu vorbesc de la Dumnezeu. Ei se folosesc de Numele Domnului dar pentru a se sfăvi pe ei, atât! Implicit, fiindcă vorbesc din firea pământească, care este o sursă a mizeriilor, mândria lor este strâmbătate şi nu adevăr. 

Vorbind din sine, din firea pământească, ei ucid, pierd sufletele care iau de bine ceea ce ei spun. 

Frate care slujeşti, azi este timpul unei analize, poți să te verifici, dacă te slăveşti pe tine nu predici din Duhul Domnului şi oamenii vor rămâne tot fireşti, ba mai mult, se vor afunda tot mai mult în păcate. Verifică-te! Nu fii vedetă că atunci eşti sluga sinelui, a păcatului! Slăveşte-L pe Cel care merită toată gloria, pe Dumnezeu!

Frate care asculți, dacă vrei să fi şi să rămâi al Domnului, nu te duce şi nu asculta un "predicator" care se slăveşte pe sine cäci el predică din firea păcatului iar tu mori, spiritual vorbind, şi-ți pierzi mântuirea!

Îmi povestea un frate că o perioadă a mers la o biserică din Bucureşti unde era unul care a fost avocat şi care şi-a făcut cultul personalității, el era mare nu Hristos. Şi-a dat seama cine este vorbărețul şi a vrut să plece dar soția lui, fiindcă aveau acolo prieteni, era legată de acel loc. Ca să plece în armonie cu soția lui s-a rugat Domnului. Într-o noapte soția lui a visat cum la amvonul bisericii era unul înalt cu o glugă neagră pe cap, în negru, iar înaintea lui erau încolonați oameni şi-i sărutau mâinile.  Aşa a fost convinsă de Dumnezeu soția fratelui şi au plecat. 

Oameni buni este vremea ca să ne apropiem de Dumnezeu, să ne debarasăm de vedete şi de vedetisme.  Domnul Isus să fie Singurul mare, înălțat şi glorificat între noi iar atunci o să fie mari, mari binecuvântäri!

Dumnezeu a făcut Biserica şi în cadrul  ei a aşezat slujitori ca să primim creşterea şi să ajungem la desăvârşire:

"Și El a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci, pe alţii evangheliști , pe alţii păstori și învăţători  pentru desăvârșirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei și a cunoștinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare , la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii , plutind încoace și încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire, ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos."Efeseni 4:11‭-‬15

Nu toți cei care slujesc contribuie la desăvârşirea sfinților!

Fugiți de slujitorii plini de sine care vorbesc, slujesc din firea pământească! Care sunt aceştia? Cei care se predică, inventează minciuni doar ca să aibă faimă, se promoveaza pe ei, evident pentru nume şi bani, ai tăi!

P. S. Dacă ar veni indienii după se flutură nu s-ar mai stresa pentru imagine atât de tare. Dar nu vine nici unul şi atunci face o maşinärie de "vânzare" a sinelui care ajunge uşor la câteva zeci de mii de persoane ca toți naivii să verse banul! 

Cam în aceeaşi categorie, a celor care umblă după slava lor, intră şi cei care fură personalitatea unor oameni cu har, predică imitându-le tonul, le fură mimica, gestica etc. crezând că astfel au şi ei har. Oameni fără coloană!

Păziți-vă de lupi! Lupii există câtă vreme există oi bune de mâncat!

Citeşte şi:

Cinci metode de MANIPULARE pe care UNII MINCINOŞI le folosesc când au impresia că PREDICĂ

Un comentariu:

  1. Corect! Cultul personalitatii predicatorului..este la mare cautare.
    Hristos, Chipul Sau, Inima, gandirea si caracterul Său../ bai ne lasi ..ne strici afacerile, mizeriile..lasa ne cu Dumnezeu in pace.

    Ei vor pace ..mereu pace..adica sa ii lasi sa isi faca planurile.

    RăspundețiȘtergere