marți, 19 iunie 2018

Adevărul te incununeaza sau te osandeste



Am auzit o intamplare de la un student. Se spune ca un om alerga pe o carare de munte, ploua, si in drumul lui a dat peste o bucata de stanca pe care daca nu o evita cu mare atentie se putea impiedica de ea si era in pericol ca sa cada in prapastia alaturata. El a fost prudent, nu s-a impiedicat si a ajuns cu bine la destinatie. 

Ajuns acasa constiinta a inceput ca sa-l apese. El a scapat dar daca pe aceeasi poteca ar merge un altul si el s-ar impiedica de acel bolovan si ar cadea in prapastie? S-a dus din nou pe aceeasi cale si a dat la oparte primejdia, bolovanul. 

Nu stiu daca e adevarata sau nu aceasta ilustratie dar stiu ca ea ne lumineaza cu privire la pericolele din jurul nostru, ne lumineaza cu privire la adevar. Exista primejdii pe care noi le vedem dar cu toate acestea unii spun ca nu e treaba lor, cei mai multi, ca sa faca ceva, sa ia atitudine, nu-i intereseaza cati vor cadea in groapa. Foarte putini, din cei care vad pericolul constientizeaza ca vor da socoteala in fata lui Dumnezeu daca stau indiferenti in fata pericolului. 

A cunoaste adevarul despre un mare pericol si a tacea inseamna a face "coalilie" cu bezna impotriva luminii, a valida raul.

Cine daca vede un copil pe calea ferata nu se duce imediat ca sa-l ia de acolo?

Cine daca vede o persoana ca e in pericol sa fie calcata de masina ii spune, nu te misca, stai acolo, masina are doar 100 km pe ora, nu o sa patesti nimic? Cine ar fi capabil sa minta in acest mod inspaimantator?

A stii adevarul poate insemna osanda din partea lui Dumnezeu, daca nu-l spunem curat! 

Adevarul, chiar daca pare ca are gustul cel mai amar, el face numai bine!

Hristos si apostolii ne-au spus un adevat, vor veni lupi rapitori care nu vor cruta, vor veni lupi in haine de oi, asta e adevar!

Ce facem cand stim adevarul?

Pentru adevar unii au ajuns in coma in spitale, altii au mancat painea intristarii in temnita, altii au fost taiati in doua cu fierastraul ... dar cine vrea sa-si scape viata de aici o va pierde. Daca spunem adevarul vom avea soarta lui Hristos dar si destinul Sau!

Ce alegem? Sa fim osanditi de unii oameni ca spunem adevarul sau sa fim indepartati de la fata lui Hristos fiindca ascundem adevarul ca sa avem privilegii, de frica oamenilor ...?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu