joi, 21 iunie 2018

Criminalul, dragostea şi dragostea ierarhizată corect


Un caz imaginar. Să presupunem ca facem parte dintr-o familie care a suferit o tragedie, un maniac a calcat cu masina intentionat pe unul din membrii familiei iar tu ai fi fost martor. Maniacul nu era la prima crima dar fiind un om cu relatii la procuror, fiind unul cu bani multi si cu legaturi in justitie a iesit basma curata, a scapat, nu odata. 

Nu ar fi simplu sa fi martor la asa ceva, deloc, chiar daca esti copilul lui Dunnezeu. 
La scurt timp, in timp ce te plimbi pe langa lac si te gandesti la criminal si la justitia nedreapta, fix ca pe vremea Domnului Isus cand marii preoti pe Cel neprihanit l-au dat la moarte ca si cum ar fi comis cele mai mari pacate,  vezi o masina in apa si pe unul care e prins de ea, daca nu e ajutat moare. Iti dai seama ca e maniacul, criminalul. Ce ai face? 

Dragoatea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere daca e turnata prin Duhul Sfant in inima te impinge ca sa-l salvezi. E dragoste fata de un om in nevoie, si-l salvezi. 

Dupa ce-l salvezi iti dai seama ca acel om e maniacul care a recidivat si va nenorocii si alte familii.  Dragostea ierarhizata corect fata de cei din jur te va impinge SA LE SPUI TUTUROR SA SE FEREASCA DE ACEL DISTRUGATOR DE VIETI!

Scopul tau nu este sa-i faci lui reclama proasta ci scopul tau este sa-i protejezi pe cei care pot sa fie in pericol din cauza acestui maniac. 

Atunci de ce nu l-ai lasat sa moara? Fiindca daca este in viata inca se poate pocaii de pacatele sale, cu toata inima, si poate sa-l primeasca pe Hristos ca mantuitor. IAR UN OM POCAIT ISI RECUNOASTE FAPTELE, CRIMELE!

Unii vor spune ca-l urasti. E fals! Daca aude maniacul te poate ucide si pe tine, vor spune altii. Nu conteaza, cine vrea sa-si scape viata si-o va pierde iar dragostea fata de cei care sunt in pericol fiidca maniacul e liber te face sa le spui tuturor sa se pazeasca de el.

Biserica din Efes a fost apreciata de Domnul Isus fiindca i-a depistat pe apostolii mincinosi, fiindca i-a testat, APOCALIPSA 2:2! 

Dragostea fata de protejarea celor mintiti trebuie sa fie inainte de dragostea fata de mincinosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu