vineri, 22 august 2014

Gerilă, Setilă, Păsări-Lăți-Lungilă, Flămânzilă şi Ochilă – prezenți în societate și în Biserică!



   
   Societatea și unele Biserici din ziua de azi sunt ca un basm! Personajele Gerilă, Setilă, Păsări-Lăți-Lungilă, Flămânzilă și  Ochilă sunt printre noi. Chiar dacă cu diferențe dar ele există!      Gerilă spune prezent. Îngeață inima în tine când îi vezi mutra acră, plină de venin. O și ce bine ar fi dacă el ar sta numai afară din „cetate”! Trist dar adevărat – el este prezent şi în Casa lui Dumnezeu. În loc să se bucure când aude vestea că fraţilor le merge bine, să X şi-a cumpărat o maşină, că Y a intrat la Facultatea Q sau că Z a fost angajat şi are un salariu bun – el, gerilă, răspândeşte ger, coboară temperatura acolo unde este prezet, nimic nu-l încălzeşte! Devine Siberia locul unde este prezent el!
    Setilă bea şi azi! E rău că bea băuturi alcoolice! E rău că îşi face lui rău dar face rău şi semenilor! E  prezent şi între cei care se numesc pocăiţi cu toată că el nu s-a întros cu 180 de grade lăsând lumea în spate! Se gândeşte că doar un pahar nu strică, sau ce dacă se îmbată puţin că se pune în pat şi doarme! Ce păcat că există Setilă şi ce rău este că el ajunge şi la altar!
    Păsări-Lăţi-Lungilă vrea tot! Vrea şi cu Dumnezeu dar se întinde şi la lume. Ar vrea şi în cer dar ar duce cu el în Rai şi inima plină de cercei, inele, pedichiuri, manichiuri, 5s-uri, s6-uri, x6-uri etc. S-ar lungi dacă ar putea până acolo unde a ajuns Pavel când a fost răpit dar ar vrea să simtă şi puţin din căldura focului veşnic. Tragic!
   Flămânzilă nu se mai satură. Nici o bârfă nu-l satură! Nici o vorbire de rău nu-l împlineşte! Caută în gunoaie tot ceea ce se poate! Scrie pe google: pocăit securist! Face liste pe care le numeşte: „Pocăiţii spun lucruri trăsnite”! El nu caută să îndrepte pe cel căzut! Îi place să stea pe margine şi să râdă de cel care a fost lăsat ca mort! Este un muscoi  care nu se mai satură de gunoi!
   Ochilă este lipit de monitor! Şi noaptea, deşi doarme numai 4-5 ore, visează jocurile pe care le joacă ziua! Şi când închide ochii să se roage, la masă, vede  păcatele la care s-a uitat când era cu ochii deschişi! Când merge pe stradă nu mai poate să întoarcă capul! Este legat!
  E trist că Gerilă, Setilă, Păsărilă Lăți Lungilă, Flămânzilă şi Ochilă sunt şi în Biserică! E trist că Gerilă nu e rece faţă de ură şi fierbinte când este vorba de fraţi! E trist că Setilă nu este însetat după Duhul Sfânt! E trist că Păsări Lăţi Lungilă nu se întinde după Hristos strigând Maranata! E trist că Flămânzilă nu simte foame după neprihănire! E trist că Ochilă nu are numai sfineţenia înaintea ochilor! Doamne ai milă de noi că mulți nu suntem nici unul din personajele de mai sus dar vrem să fim harapi-albi! Dar nu se poate și alb și negru! Se poate numai:  alb sau negru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu