duminică, 5 aprilie 2020

Coronavirusul - De ce mor și cei răscumpărați prin sângele Domnului Isus de acest virus?


sursa foto


Este o întrebare care-i frământă pe unii de săptămâni întregi: „De ce se îmbolnăvesc și cei care și-au predat viața în mâna Domnului Isus Hristos?”, ”De ce se îmbolnăvesc pastori, slujitori, frați de credință?”,  „De ce .....?”

În primul rând, acestă întrebare vine dintr-o înțelegere teologică nebiblică, înțelegere greșită pe care unii o predică de ani de zile. Sunt unii care predică doar flori și roz, binecuvântări traduse în vindecare, viață fără probleme, cel puțin 30 000 de euro în cont, tragi de un clopot și crapă virusul ... Dumnezeu prin Cuvântul Său ne-a spus clar că în lume vom avea necazuri, că vom trece prin încercări, dacă aurul este încercat cu atât mai mult noi. Învățătura Bibliei este foarte clară cu privire la încercări, boli și necazuri - dacă ești copilul  lui Dumnezeu nu înseamnă că nu te vei îmbolnăvi. Pavel a fost bolnav! Dacă apostolul Pavel care era al lui Dumnezeu, proprietatea lui Dumnezeu, s-a îmbolnăvit și noi ne putem îmbolnăvi, și de coronavirus.  De ce s-au îmbolnăvit mulți pocăiți în aceste zile de coronavirus? Fiindcă acest virus poate să fie una din problemele prin care ne trece Dumnezeu pentru desăvârșirea răbdării și a credinței noastre. Iar dacă Dumnezeu consideră că „grâul” este copt îl poate lua în grânarul Său.

În al doilea rând, noi, ca și copii ai lui Dumnezeu, ne îmbolnăvim dacă nu respectăm regulile de igienă.  Când Dumnezeu a lovit Egiptul cu cele zece plăgi, în Gosen, locul unde erau evreii, poporul pe care Dumnezeu și l-a ales, pedepsele nu au ajuns. Gosenul a fost un loc ferit de urgiile cu care Dumnezeu i-a lovit pe faraon și pe egipteni. Oare nu putea Dumnezeu în acest fel, cum a protejat Gosenul,  să-i protejeze pe evrei timp de 40 de ani prin pustie și să nu-i afecteze nici un virus, boală? Ba da! Putea Dumnezeu să anuleze toate regulile de igienă fiindcă dacă omul nu le respectă se îmbolnăvește sută la sută. Era foarte dificil în pustie să le respecți, apa era puțină, trăiau în corturi, își mutau tabăra destul de des. Dar în acest context al deșertului, al lipsei de apă, al trăirii în corturi, Dumnezeu nu suspendă nici o regulă de igienă, ci, dimpotrivă, le dă altele foarte stricte. Dumnezeu a dat reguli de igienă clare și multe pe care poporul trebuia să le respecte ca să nu se îmbolnăvească, să nu apară epidemii. Așa a găsit cu cale cel Atotputernic să procedeze. Evreii, pentru că erau poporul lui Dumnezeu, dacă se atingeau de un lepros trebuia să stea în carantină și să vadă dacă vor avea și ei lepră, fiindcă puteau să devină leproși toți, toată tabăra, dacă luau contact cu leproșii, chiar dacă erau poporul ales al Domnului. La fel este și azi, suntem ai Domnului, putem să fim cei mai sănătoși în credință, dar dacă nu respectăm regulile de igienă ne putem îmbolnăvi. Dumnezeu a stabilit că ține de noi să respectăm anumite reguli ca să ne păstrăm și sănătatea trupului. De ce s-au îmbolnăvit mulți creștini născuți din nou? Fiindcă nu au respectat regulile de igienă. 

În al treilea rând, Dumnezeu care e suveran poate alege ca să se folosească de acest virus pentru a ne lua ACASĂ, la EL! Noi nu ne-am pus nădejdea în Dumnezeu doar pentru viața aceasta. Știm că viața pe pământ este scurtă și în ea ne chinuim sufletele când vedem ce scârbos este păcatul, cât de hidoasă a devenit lumea, noi ne pregătim ca să plecăm de pe acest pământ la Domnul. Eu nu vreau să-mi fac rădăcini în acest pământ blestemat, să fiu legat de el, fiindcă sunt conștient de raiul lui Dumnezeu. Pentru cei care s-au pregătit pentru rai, acceptându-L pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor, care au trăit voia Lui,  dacă pleacă de pe acest pământ în urma suferinței cauzate de acest virus, pentru ei, această gripă, poate să fi privită ca o mare binecuvântare, modalitatea prin care părăsesc pământul plin de fărădelege ca să fie totdeauna cu Dumnezeu. Moartea, pentru cei răscumpărați în sângele Mielului, nu este o tragedie, dimpotrivă, este modalitatea prin care intră în cea mai mare binecuvântare. Ceea ce pentru lume este o pedeapsă care-i poate duce direct în iad, dacă nu merg la Domnul Isus,  pentru copiii lui Dumnezeu este o mare binecuvântare. 

În al patrulea rând, prin faptul că Dumnezeu îi ia pe cei care sunt pregătiți, chiar folosindu-se de acest virus, vrea să-i pună în gardă pe cei care încă stau nepăsători, sunt indiferenți, nu-și dau seama că oricând pot muri iar prin moarte să ajungă direct în iad. Vrea Dumnezeu să ne învețe că viața este scurtă. Vrea să înțelegem că viața ne-a fost dată ca să ne pregătim pentru veșnicie. Îngăduie Dumnezeu să se îmbolnăvească și-i ia acasă pe unii sfinți ca cei care rămân să se trezească și să realizeze că trebuie să se pregătească pentru veșnicie, să-și pună viața în rânduială, după Cuvânt. 

În al cincilea rând, Dumnezeu îngăduie să moară și sfinții Săi ca să-i dea pe față pe mulți predicatori înșelători și proroci mincinoși care nu slujesc prin Duhul Domnului, ci prin duhuri de amăgire și minciună. Sunt amăgitori care au proclamat moartea virusului, (au anunțat ora și data când acest virus va fi învins și au trecut, ora și ziua respectivă), virusul nu a murit, s-a înmulți și mai mult și au murit chiar și sfinți ca să vedem că doar gura e de acest trufași care nu cunosc Scripturile și puterea lui Dumnezeu. Au proclamat minciuni de la ei în Numele Domnului Isus, trimiși de firea lor pământească. Alții au spus alte minciuni, că virusul nu e pentru Biserică. Dar  Dumnezeu în suveranitatea Lui  poate alege pe unii sfinți, care fac parte din Biserică, să-i ia la Sine în acest mod.  Mor și sfinții ca să vedem clar că există o categorie de vrăjitori care fac hocus pocus dar folosindu-se de numele sfânt al Domnului Isus Hristos și al Duhului Sfânt.

Fraților, nu contează când murim, ce contează e să facem voia lui Dumnezeu din toată inima. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu