marți, 28 aprilie 2015

TEST pentru a-i deosebi pe slujitorii lui Dumnezeu de fiii lui Mamona

   
ariwinokur.wordpress.com
Azi sunt o grămadă de BANDE, de formaţii "creştine" care spun că îi aduc glorie lui Dumnezeu dar mai întâi negociază un tarif care cam de fiecare dată este unul gras. Şi tot azi sunt şi cântăreţi ai lui Dumnezeu care fac lucrarea Domnului în adevăr.
   Azi sunt o grămadă de mercenari care predică pentru un tarif clar. Şi tot azi sunt slujitori ai lui Dumnezeu care nu pun condiţii ci se mulţumesc că pot ca să-l slujească pe Dumnezeul viu fără plată şi nădăjduiesc că vor vedea oameni pocăindu-se. 
   Primii, cei lacomi, fiii lui Mamona, fie că sunt cântăreţi sau predicatori, chiar dacă lasă impresia că sunt de 10, că mesajul lor este unul cu har, că ceea ce ei cântă este ziditor, în realitatea spirituală slujirea lor este zero, moarte, pentru că inima lor nu este a lui Dumnezeu ci a lui Mamona.  Predica, cântarea, acestor fii ai lui Mamona, ai banului, nu zideşte Biserica chiar dacă atinge coarda sentimentalismului uneori. O asemenea slujire este o mâncare otrăvită care miroase bine. Rezultatul ei imediat pe plan spiritual este nul iar pe termen lung Bisericile care sunt hrănite de astfel de "slujitori" devin epave, mor, intră în categoria Bisericilor cărora le merge doar numele dar ele miros urât. 
  Categoria oamenilor lui Dumnezeu, cântăreţi şi predicatori, care se feresc de păcat, care fug de lăcomia de bani, care se pocăiesc de orice păcat, chiar dacă nu sunt în aparenţă de nota 10, chiar dacă vorbirea lor nu este ca a lui Cicero, chiar dacă nu cântă precum Filarmonica "George Enescu", ei, fiindcă tânjesc după plinătatea Duhului, pentru că fug de tot ceea ce este păcat, prin slujirea lor pun pe fugă duhurile, închinarea şi predica au forţă şi mesajul Evangheliei purtat de aceşti sfinţi trece dincolo de emoţional şi atinge duhul omului, partea din om unde se naşte credinţa, pocăinţa, apropierea de Dumnezeu şi omul se proşterne înaintea Celui viu cu reverenţă.  
  Cum putem să-i deosebim pe slujitorii lui Dumnezeu de cei ai lui Mamona? Simplu! Sunaţi-i pe toţi slujitorii, cântăreţii renumiţi, predicatorii de talie internaţională, sunaţi-i şi spuneţi-le că aveţi pe inimă ca să slujească în Biserica unde sunteţi, spuneţi-le că puteţi ca să le oferiţi cazare, dacă este nevoie, dar nu la hotel, că le asiguraţi masa, dar nu la restaurant, şi transportul şi vedeţi ce vă spun. Dacă vedeţi că nu sunt încântaţi, că născocesc motive, nu cedaţi. Spuneţi-le că dacă acum sunt ocupaţi oferta Bisericii dumneavoastră rămâne valabilă şi că vă bucuraţi ca să facă o programare pentru luna următoare, peste două luni. Vedeţi cum vor pune problema. Dacă se vor eschiva, dacă vă vor refuza fără nimic întemeiat sau dacă vor pune condiţii, în mod special legate de confort şi finanţe, să ştiţi că sunt fiii lui Mamona. 
  
  Depărtaţi-vă de astfel de oameni căci ei nu sunt purtătorii Vieţii ci  ai morţii!

Un comentariu:

  1. Corect. Unii vor să se scalde doar în mulțimi de mase, iar pe weekend să sfârâie gratarele la pastorii care ii invita acasa la ei. E important sa facem o selectie intre acei "mercenari" cum ii numesti tu si cei autentici.

    RăspundețiȘtergere