marți, 5 ianuarie 2016

Sărbătoarea speranței

  
www.parinti.com
Totuşi întunericul nu va împărăţi veşnic pe pământul în care acum este necaz. După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lângă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galileea neamurilor.  Poporul, care umbla în întuneric, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină. Tu înmulţeşti poporul, îi dai mari bucurii, şi el se bucură înaintea Ta, cum se bucură la seceriş, cum se veseleşte la împărţirea prăzii. Căci jugul care apăsa asupra lui, toiagul care-i lovea spinarea, nuiaua celui ce-l asuprea, le-ai sfărâmat, ca în ziua lui Madian. Căci orice încălţăminte purtată în învălmăşeala luptei şi orice haină de război tăvălită în sânge vor fi aruncate în flăcări, ca să fie arse de foc. Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii. El va face ca domnia Lui să crească şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci. Iată ce va face râvna Domnului oştirilor. - Isaia  9:1-7



  Cam târziu, dar vreau să scriu câteva gânduri legate de sărbătoarea nașterii Domnului Isus Hristos. Sunt câteva gânduri aducătoare de nădejde, de încurajare, pentru toți cei care caută fața lui Dumnezeu și urmăresc sfințirea, pentru cei care sunt în adevăr! 

Sărbătoarea speranței ne re-amintește că: 

1. Totuși, ÎNTUNERICUL are capăt!

  Avem impresia, de foarte multe ori, că Dumnezeu s-a retras undeva într-un colț și că nu mai intervine ca să pună capăt întunericului. Ne uităm la cazul Bodnariu și nu știm cum se va termina. Nu prea se vede un final fericit, unul roz, care să fie aproape de timpul prezent! 

  Dumnezeu prin Biblie, prin Cuvântul Lui, ne spune clar - Totuşi întunericul nu va împărăţi veşnic pe pământul în care acum este necaz. 
  Întunericul are timpul lui. Dumnezeu îl îngăduie pentru o vreme. Dar vine ziua în care Dumnezeu spune DESTUL! Este ziua speranței, ziua bucuriei. Există Dumnezeu și pentru că El ESTE întunericul are hotar! 

  Gândiți-vă la epoca lui Noe. Timp de sute de ani oamenii s-au afundat din rău în mai rău până când Dumnezeu a spus DESTUL, încă 120 de ani!  Răului i s-a pus capăt prin APĂ! Să nu credem că Dumnezeu nu o să intervină! El intervine cu SIGURANȚĂ la timp!

  Egiptul a continuat în asuprire, oprimare, ucideri, brutalitate până când Dumnezeu i-a spus DESTUL! Întunericul are capăt, APA a oprit fierul lui Faraon! 

  Chiar dacă azi totul pare împotrivă nu uitați că Dumnezeul nostru este atotputernic! Într-o singură noapte un înger al Lui a adus izbăvirea și 185 000 de mii de dușnani au pierit. Mă gândesc cum Petru somnorosul merge și înaintea îngerului care era cu el se deschide poarta de fier! 

Întunericul are capăt, există un TOTUȘI! Să stăm tari în Domnul!

2.  Biserica aflată sub domnia lui Hristos apără neprihănirea!

   Hristos Domnul care este neprihănit nu poate avea o Biserică profană. Biserica lui Hristos este puternică nu numai deoarece Hristos este Capul ei ci și pentru că ea se întărește prin dreptate și neprihănire - o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire. 

  Biserica în lume este reprezentarea lui Hristos. Hristos Domnul a venit ca prin El să fim neprihăniți, ca să ne arate cum să umblăm în neprihănire și ca să ne spună și Cine ne va ajuta ca să parcurgem calea sfințirii noastre. 

  Hristos Domnul s-a luptat cu întunericul! Biserica lui Hristos are aceeași menire. Natura Bisericii, o natură luminoasă, prin alcătuirea ei este împotriva întunericului. 

  Domnul Isus, citim în Matei 23, în fața gloatelor fiind a condamnat haita fariseilor care erau puși doar pe jaf și pe distrugere, farisei care făceu acest prăpăd la umbra Legii. El nu s-a ridicat cu asprime pentru că cineva l-a îndemnat! Modulul Lui de-a fi acesta este, de-a se opune întunericului! Mielușeii îi pune pe umeri dar alungă întunericul!
Biserica trebuie să fie ca Domnul ei!

  Când Biserica din Efes, în Apocalipsa 2:2, îi dă pe față pe apostolii mincinoși ea este apreciată de Domnul Domnilor. 

  Menirea Bisericii este ca prin lumina ei să contracareze efectele și dimensiunea lumii, a întunericului din lume. 

3. Aliatul nostru este Dumnezeu!

  Cel care veghează ca împărăția Lui să crească, Cel care s-a înălțat la Tatăl ca să ne trimită un Mângâietor, Cel care are toată puterea în cer și pe pământ este El, Domnul Isus Hristos. Hristos Domnul, El va face ca domnia Lui să crească. 
  Prin Duhul Sfânt-Dumnezeu, trimis de El, de către Hristos, noi în această lume avem biruință asupra firii pământești, asupra lumii, asupra uneltirilor Diavolului! Duhul Domnului ne călăuzește în tot adevărul, El este sprijinul nostru. Și mai ales atunci când bolovanii mușcă din trupul acesta trecător Duhul ne întărește ca să-i rămânem fideli Mirelui!

  Când Biserica primară a fost prigonită, intimidată, citim în Fapte 4, s-a pus pe genunchi, s-a rugat și Duhul Sfânt s-a pogorât și i-a umplut pe toți, reumplut, și apostolii apoi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală. Avem nevoie de Duhul Sfânt!

  Știți de ce comuniștii au încercat din toate puterile să stingă lucrarea Duhului Sfânt? Pentru că unde este Duhul Sfânt în adevăr ,ca în Biserica primului ceas, acolo este putere, viață, creștere, sfințire, eliberare. Duhul Sfânt când este prezent și dă daruri El descoperă taine, există lucrări supranaturale. Diavolul se teme de acestea. 

  Să tânjim după plinătatea Duhului Sfânt. Lucrarea lui Dumnezeu se face numai prin Duhul! 


   Speranță în mijlocul furtunii!!!


  Nașterea Domnului este sărbătoarea speranței! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu