marți, 15 noiembrie 2022

Ordine și dezordine


Anarhia nu este bună. Ca o societate să funcționeze are nevoie de legi. Este fundamental ca legile să aibă la bază Cuvântul lui Dumnezeu deoarece existăm datorită Lui și calitatea existenței noastre este influențată de ajutorul Lui, de prezența Lui în viața noastră. Orice societate, parte din societate sau persoană are nevoie ca Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt să ofere binecuvântarea Sa pentru buna dezvoltare. Pentru a beneficia de ajutorul lui Dumnezeu trebuie să funcționăm după Voia Lui în mod cert. 

Primul pas este ca legile să fie de obârșie biblică. Iar al doilea, la fel de important, să fie aplicate cu imparțialitate. Anarhie este și când legile sunt aplicate discreționar. Când legile sunt aplicate în funcție de interese lumești - fața omului, de buzunar, de funcțiile pe care le are ori le-a avut, de  șantaj (că publică nu știu ce)  etc. etc. atunci e anarhie. 

O societate vie și puternică, are la bază setul de legi în acord cu voia lui Dumnezeu, legi care sunt aplicate la fel pentru toți.  

Cel sfânt, sfânt, sfânt și atotputernic, Dumnezeu, vrea ordine. De aceea ne-a lăsat scris următoarele cuvinte: 


Ești o instituție de învățământ. Există un parcurs educațional bine stabilit ca studentul să finalizeze studiile și să obțină o diplomă. Când la 90% le ceri să parcurgă procesul și la 10% le dai diploma fără ca să-l parcurgă  e grav, este o scârbă înaintea lui Dumnezeu. 

Că tot se poartă, când unul obține titlul de doctor pe munca lui și fără să fure iar altul pe munca altuia și cu plagiat e o problemă, o scârbă. 

Ești unul care ai în mână un set de legi în care este prevăzut cum să acționezi. Într-un caz acționezi cum scrie iar in altul după cum ți se spune. Este o scârbă înaintea lui Dumnezeu. 

    • „Să nu faci nedreptate la judecată: să nu cauţi la faţa săracului şi să nu părtineşti pe nimeni din cei mari, ci să judeci pe aproapele tău după dreptate.” 

      • Anarhie este când  ne coordonăm după legi care nu au la bază Cuvântul lui Dumnezeu, lumea cunoaște azi cea mai acută stare de anarhie fiindcă nu ascultă de Legiuitorul Atotputernic. A-mi cere să mă supun unor legi contrare voii lui Dumnezeu,  de dragul de a asculta de autorități, este o stare de impunere cu forța a anarhiei, și suntem chemați de Dumnezeu să nu facem așa ceva niciodată, TREBUIE SĂ ASCULTĂM DE DUMNEZEU, nu de oamenii care ne cer să facem ceva contrat voii lui Dumnezeu și a cugetului nostru.  

    • Anarhia a intrat și prin casele de rugăciune. Acum un singur exemplu, banal și deranjant. Niște „cerceluși mici” la urechi. Sub argumentul îngăduinței creștine unii au băgat în Casa lui Dumnezeu niște cerceluși deși Legea e clară. Fără podoabe! Aici e vorba de Legea lui Dumnezeu. Noi îi îngăduim să nu se supere doamnele și domnișoarele care spun că au făcut legământ cu Dumnezeu. Așa am acceptat anarhia și am deschis ușa spre anarhie. Dacă ai permis unii mici, mici cu ce argument îi vei oprii pe unii mai mari puțin? Dau pe unii la fel de mici dar puși în nări, limbă sau buric? Și deh, dacă e unul mic pus la buric trebuie să-l lăsăm să se vadă. Cine nu e de acord să nu se uite. Că deja e anarhie. 
Să nu permitem anarhia de nici un fel! Dumnezeu e sfânt și noi avem nevoie de el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu