sâmbătă, 3 iunie 2017

Între cocoşatul de materie şi omul cu buzunare lipsa dar cu inima plină de Domnul - ALEGE partea pe care nu o dărâmă furtuna!



Povestea odată cineva care a fost prin mai multe țări că prima întrebare pe care i-o adresau unii tineri era "unde munceşti?"

Primul simptom al unui tipar de tânär de care trebuie să te păzeşti, domnisoara care vrei o familie, este acesta - e orb. Are ochi dar nu vede. 

Hristos a läsat cäsătoria ca să fie asemenea unei facultăți, e o universitate  în cadrul cäreia ambii trebuie sa învete cum să se sfințească,  sa ajunga sa isi dezvolte cele mai nobile virtuti, sa se jertfeasca, sa moara ca sa fie mai vii si mai  duhovnicesti. 

In orice casatorie vor fi tensiuni, probleme, necazuri dar cei care vad in partenerul de viata metoda prin care Dumnezeu ne formeaza pentru El vor trece peste orice s-ar ivi.

Orbul, cel care vede doar bani, nu înțelege dimensiunea spirituala a casatoriei. Pentru el fata este un obiect, obiectul unei afaceri bune, un accesoriu ca sa fie bine vazut, un obiect al fanteziilor stricate. Când vin problemele, cand accesoriu incepe sa se strice, cand apar altele mai tinere pentru fantezii totul se distruge. 

Nimeni nu-ti garanteaza ca o sa poti sa-l schimbi. Nu! Un astfel de "el" este în Casa Domnului dar nu in Biserica. El nu este in Domnul. E religios dar nu spiritual. Are numele Domnului pe buze, da sfaturi, e expert la vorbarie, dar pentru el nu familia si valorile lui Dumnezeu conteaza  ci functia, sa mai aiba o diploma, sa castige mai mult, nu se casatoreste daca nu e legat deplin de Mamona, nu-si permite sa cladeasca o familie caci familia ii incurca studiile. Dupa ...

El nu te ia pentru ca esti curata, sfanta, ci pentru ca esti o alta afacere pentru el care trebuie facuta la timpul potrivit de el.

Are scuze multe dar in toate se vede ca nu are incredere in Dumnezeu! El se bazeaza pe el, pe o casa, pe o masina si uita ce a spune Biblia, ca poate sa fie casa palat, masa restaurant, masina limuzina ca fericirea e data numai, NUMAI, de Domnul si relatia cu El! Infinit mai bine un cort unde e Dumnezeu si doar paine ucata decat unde e belsug de toate dar domn e Mamona!

Nu te lasa cumparata de un om care a renuntat la Dumnezeu, la increderea in El, la lucrarea Duhului, la ceea ce e sfant ca te va lasa si pe tine fiindca pentru el esti doar un obiect care are pret o vreme apoi va avea nevoie de altul. 

Are ochi dar nu vede ceea ce o sa ramana! Comorile din CER sunt pentru el zero fiindca el vede doar nisipul, glia, carmida si de bine le le vede s-a casatorit cu ele, ele sunt familia lui reala, iar daca te uiti atenta vei observa ca e atat de cocosat de iubirea lui sincera de mterie ca umbla cu nasu-n tarana iar cerul nu mai are cum sa-l vada!

Cauta pe cel cu Hristos in inima si temelia o sa fie puternica iar cand Hristos va binecuvanta se va vedea bine diferenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu