luni, 17 ianuarie 2022

Desfrânații iau cu asalt casele de rugăciune

  • Preaiubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra de obste, m-am vazut silit sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.
  • Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos.
                                                                                             Iuda 3,4


Pentru ei, pentru cei fără evlavie, oameni desfrânați care schimbă în desfrânare harul, Cuvântul lui Dumnezeu este zero, cultura este cea care contează, cultura păgână, cultura generată de firea pământească. Ei ridică setul de practici ale firii pământești deasupra Bibliei. 

Credința fraților americani trebuie acceptată fără a fi „judecată” fiindcă așa e cultura lor, zic ei. La fel și cu ceilalți. Sub acest pretext, și nu doar acesta, luptă zi de zi să erodeze credința fundamentată pe sfânta Scriptură din Biserica Domnului. 

Așa au ajuns să aibă un hristos care le permite orice. Și au impresia că au și argumente. Biblia citită de oamenii lui Dumnezeu plini de evlavie e demodată. Harul azi e destrăbălare: discotecă în toată regula, muzică rock, goliciune, purtarea podoabelor interzise de Biblie, surori sexi, predicatorițe și păstorițe cu mișcări sfinte, dispreț a credinței adevărate, aroganță, mândrie, ură, lăcomie. În acest context al lipsei fricii de Dumnezeu apar păcate tot mai grave: pornografie, curvie, divorț  ...

Omul lipsit de evlavie spune că Dumnezeu nu poate să fie înduplecat prin rugăciunile noastre. Rugăciunea e unul din cele mai grele poveri pentru omul lumesc și atunci caută să o elimine, să o înlocuiască cu discoteca. Îmi dau seama că acești oameni care  nu s-au întâlnit în mod real cu Domnul Isus, care nu au gustat plinătatea Duhului Sfânt, și care sunt niște pigmei din punct de vedere spiritual, o spun cu smerenie,  cu o aroganță uluitoare vor să sufoce tot adevărul Bibliei și experiența milioanelor de credincioși care au cunoscut puterea rugăciunii. Vor să reducă toată trăirea creștină, culmile pocăinței,  la cât știu ei.  Ooo în câte locuri din Biblie ne arată Dumnezeu că El s-a lăsat înduplecat de cei care s-au smerit în rugăciune și cu pocăință. Ooo dacă nu se îndura Dumnezeu să asculte atâtea și atâtea rugăciuni ...

Omul lipsit de evlavie are un pat al lui Procust: harul trebuie schimbat în destrăbălare. Cei plini de evlavie trebuie scurtați, înlăturați, eliminați. Patul lui Procust, standardul lor, să fie pus în locul credinței care a fost dată sfinților.

Lupta pentru credința dată sfinților odată pentru totdeauna nu este o poruncă de la un om. Însuși Dumnezeu ne poruncește să purtăm acest război! Voia lui Dumnezeu este să nu permitem niciodată celor care umblă cu patul lui Procust după ei să aducă amendamente harului. Niciodată!

Să păstrăm valorile sfinte și modul de închinare curat așa cum este prezentat în Biblie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu