joi, 20 ianuarie 2022

Nu puteau renunța la umbletele lor de adulteri și la amantele lor secrete...

 



Acești slujitori ai templului nu puteau renunța la umbletele lor de adulteri și la amantele lor secrete, însă cu siguranță că știau să plângă și să se mărturisească la altar. Dumnezeu se săturase de văicăreala lor și de mărturisirea păcatului lor care nu mai conteneau .... Vă spun, tremurând în inima mea cu frică de Dumnezeu, că sunt mulți pastori, evangheliști, învățători și lucrători creștini care calcă în picioare sfințenia lui Dumnezeu și au intrat în legământ cu pofta cărnii. Ei s-au căsătorit cu altcineva în inimile lor, prin urmare pot spune: „O femeie îmi poartă numele, celeilalte i-am dat inima”.... Au respins chemarea Duhului la pocăință și curățire, iar acum au devenit prada obiectului lor de atracție. ... 

Predicatorul care disprețuiește judecata, care refuză să renunțe la păcat în mod public și care îi lasă pe alții să se simtă confortabil în păcatele lor nu face decât să își acopere propriul păcat secret. Undeva în viața lui zace un cadavru. O lucrare ascunsă a întunericului i-a pătat mesajul, iar el sfârșește prin a predica mesaje liniștitoare, de bine și prosperitate. 

Mulțumi de creștini se află acum sub influența unor duhuri mincinoase care i-au făcut să adoarmă în păcatele lor. Pe pragurile lor a fost scris I-Cabod și ei vor fi combustibil pentru focurile judecății. 

Când un om ascunde păcat în inima lui, nimic din ce înfăptuiesc mâinile lui nu este acceptat de Dumnezeu. Oamenii pot fi mântuiți în ciuda a ceea ce este el, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu rodește el însuși. 

Cei mai mulți lucrători ei Evangheliei pe care îi cunosc și care au avut o relație amoroasă mi-au spus că au fost atrași de spiritualitatea femeii. ... Unii se roagă și citesc Biblia împreună, în nădejdea că se încurajează reciproc să adâncească relația cu Dumnezeu. Aceasta îi ajută oarecum să aline mușcăturile usturătoare ale conștiinței. 

Sfinți ai lui Dumnezeu, nu priviți la lucruri ca și cum ar fi doar ceea ce far a fi. Unii slujitori ai lui Dumnezeu își înșală soțiile, apoi continuă să se însoțească cu noile lor neveste, încă bucurându-se aparent de binecuvântarea lui Dumnezeu! Dar nu este așa! Voi nu vedeți, nici nu auziți judecata lui Dumnezeu asupra lor. ... Cei care trăiesc și predică trăind în adulter transmit moarte, nu viață. Ceea ce rostesc este întinat de faptele lor rele. Sunt ascultați doar de urechi, însă nu și de inimi. 

Poporul lui Dumnezeu a cochetat cu adulterul și a acceptat divorțul ca pe o soluție inevitabilă în aceste zile tulburi. 

Când la amvoane nu mai există profeți ai lui Dumnezeu care să declare răspicat adevărul că Dumnezeu urăște despărțirea în căsătorie, când nimeni nu le mai arată credincioșilor cât sunt de egoiști când vor să divorțeze, când nimeni nu se spune adevărul despre consecințele oribile ale divorțului și despre judecata lui Dumnezeu - nu este de mirare că separarea se face atât de lesne. 

Aceasta nu este vremea în care păcatul și neascultarea să fie tolerate. Este vremea să luptăm pentru sfințenia și onoarea Dumnezeului cel Atotputernic. Consider că cei de la amvoane se fac vinovați de o atitudine de ignorare apatică a realității divorțului din biserici. 

Scopul meu, așa cum l-am primit de la Dumnezeu, este să sădesc frica de Dumnezeu în cei care socotesc  că pot să pășească în afara legământului de căsătorie și să intre într-o nouă relație fără să sufere apoi mânia și judecata aprigă a lui Dumnezeu. 

Fie ca Dumnezeu să ne dea lucrători ai Evangheliei Sale care să nu mai încerce să se adapteze la slăbiciunile poporului lui Dumnezeu și care să ajungă să cunoască inima lui Dumnezeu - până când vor avea dorința de a sta în spărtură pentru a-i slava pe oameni din păcatele lor. 


             David Wilkerson, Sunați din trâmbiță, citate din capitolul 2 - „Lucruri grozave” în Casa Domnului: adulterul, desfrânarea și divorțul, Life, Oradea, 2006. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu