vineri, 28 ianuarie 2022

Profeții înșelători - Din casele lor spațioase și tolăniți în tihnă pe paturile lor ... ei nu se mulțumeau doar să anunțe că au să vină vremuri bune - ci căutau să procure o pernă pentru fiecare cot...



În vreme ce Ezechiel umbla chemând poporul la umilință și pocăință, pregătind poporul lui Dumnezeu pentru judecățile ce aveau să vină curând, acești profeți ai falsei liniști umblau și profețeau visele și imaginațiile propriilor inimi. 

Profeții înșelători se află încă printre noi! Ei vorbesc despre Cuvântul lui Dumnezeu și profețire; își dreg mesajele liniștitoare cu multă Scriptură. Însă există falsitate în vestirea lor. Ei nu propovăduiesc crucea sau sfințirea sau punerea deoparte. Nu impun reguli ucenicilor lor. Rareori vorbesc despre păcat și judecată. Detestă simpla pomenire a suferinței și durerii. Pentru ei, eroii din Evrei au fost niște lași lipsiți de credință și niște înfrânți care s-au temut să își invoce drepturile. 

Spun în termeni neechivoci că profeții înșelători s-au făcut responsabili de crearea spiritului laodicean al contemporaneității. Ei încețoșează ochii spirituali ai credincioșilor; le-au dezlipit acestora ochii de la nevoia de a se descotorosi de păcatul din viețile lor și de comoda familiaritate cu lumea. Ei nu răspund chemării Duhului de a plânge așezați între prag și altar - ei au gust de fructul succesului și prosperității, otrăvind oile cu aceeași evanghelie pervertită. 

Nu cred că propovăduitorii Evangheliei iau suficient de în serios tragedia predicării mesajului greșit. Cum îndrăznim să predicăm despre pace și vremuri bune fără sfârșit unei națiuni și unui popor amenințat cu judecata? 

Poporul a respins adevăratul Cuvânt al lui Dumnezeu. Oamenii se îmbulzeau după învățătorii lor favoriți ca să le asculte mesajul amăgitor; „Dumnezeu nu este așa cum L-am crezut. El dorește pentru noi tot ce e mai bun. O pace adâncă și vremuri bune ne așteaptă. Nu ascultați de vechii profeți apocaliptici. Dumnezeu mi-a vorbit chiar din sala tronului și mi-a spus că abia acum urmează ce e mai bun.” ... Acești profeți cu pernițe se gândesc doar la bani. Banul a făcut din ei niște mincinoși.... Lepădarea de sine - un concept străin pentru urechile unei generații comode, indulgentă cu propriile porniri. ... Noi nu procedăm așa cum făcea Pavel, disciplinându-ne trupul; nu ne stăpânim pasiunile și poftele. Programele de televiziune senzuale stârnesc și în rândurile creștinilor pornirile cărnii pentru pornografie. Pofta a ajuns de nestăpânit, chiar și printre lucrătorii Evangheliei. Aud despre predicatori care petrec ore întregi vizionând file și casete video cotate cu X. 

Mulți din poporul lui Dumnezeu, inclusiv propovăduitori ai Cuvântului, irosesc ore prețioase tolăniți în fața idolului TV. 

Un adevărat profet al lui Dumnezeu are o îndrăzneală sfântă împotriva păcatului. El nu va mușamaliza niciodată răul! 

Cunoști vreun bărbat al lui Dumnezeu care tună cu îndrăzneală împotriva păcatului? Mesajul lui vibrează din partea plinului unei curății personale, nu dintr-un spirit legalist? ... El este adevăratul profet al lui Dumnezeu,  făcându-i pe toți ceilalți profeți să tremure de teamă. Profeții mincinoși îl disprețuiesc deoarece în inima lui el umblă în adevăr. 

Căutați un om al lui Dumnezeu care Îl face pe Hristos real! Pe cineva care să te facă să tresari și să observi că a petrecut timp cu Isus. Pe cineva care să te convingă de vinovăția faptului că îți irosești timpul și că mintea ta se conformează spiritului lumii. Pe cineva care să îți îndrepte degetul acuzator în față, să își descopere păcatul și să strige: „Tu ești omul acesta!”(2 Samuel 12:7) El este cel care te iubește cu adevărat și poartă grijă sufletului tău. 


David Wilkerson, Sunați din trâmbiță, Capitolul  6 - Profeții înșelători, Life, Oradea, 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu