vineri, 30 ianuarie 2015

Avortul îi ucide pe cei vii

stopavorturilor.wordpress.com
România noastră îmbătrîneşte mai repede decît ne aşteptăm, iar ceasul ei biologie bate tot mai încet. În noiembrie, Ziarul Financiar a publicat un articol alarmant, care ar fi trebuit să facă la fel de mari valuri în România cît a făcut campania prezidenţială. Subiectului lui trebuia să i se acorde la fel de multă atenţie şi să fi fost dezbătut de pretendenţii la preşedinţia ţării. Dar nu au făcut-o. Articolul ne informează că în ultimele două decenii populaţia şcolară a României a scăzut cu un sfert. În 1995, 4,7 milioane de elevi şi studenţi erau înmatriculaţi în şcolile şi universităţile României. Anul acesta au mai rămas doar 3,6 milioane. [Detalii aici] Unde sînt cei peste 1 milion care lipsesc?

Răspunsul nu e greu de aflat: majoritatea dintre ei au fost avortaţi. Românii din Italia au născut, anul trecut, 20.000 de copii, 20.000 de fiinţe umane care vor contribui la reabilitarea demografică a muribundei Italii, nu a ţării-mamă. [Detalii aici]

În contrast, luna trecută au fost emise ultimele date statistice privind rata avortului în America. În 2013 au fost avortaţi acolo 730.322 de copii, cel mai mic număr din 1973 încoace, cînd avortul a fost legalizat de Tribunalul Suprem. [Detalii aici] Vestea e încurajatoare. După 1973 numărul avorturilor în America se apropia ori trecea de 1 milion anual. Dar a scăzut cu 30% între 1973 şi 2013. Cifrele acestea sînt şi mai încurajatoare considerînd că în aceeaşi perioadă de timp populaţia Americii a crescut cu 30%.

Ce explică scăderea vertiginoasă a avortului în America? Răspunsul a fost dat de o publicaţie influentă, seculară, americană, The Atlantic: seriozitatea şi perseverenţa mişcării pro vita din America din 1973 încoace şi mai ales implicarea continuă a creştinilor în bătălia pentru dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi. [Detalii aici] Pentru a ajunge aici, însă, au fost făcute sacrificii mari. În rîndurile din faţă au fost femeile creştine care au refuzat să îmbrăţişeze noul „drept” la avort conferit lor de Tribunalul Suprem şi au ales să asculte mai mult de Dumnezeu şi de instinctul maternal decît de propaganda feministă.

Citiți integral aici: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu