miercuri, 23 iulie 2014

Mai bine înecat cu apă, cu o piatră de moară la gât, decât consumator de alcool!

Otrava și blestemul minții, trupului și a societății!

            Mulți astăzi se numesc pocăiți, chiar se consideră pe calea Domnului dar consumă alcool. Au și ei argumentele lor – din Biblie. Nu vreau să mai menționez nici un argument pe care mulți se așează ca să bea alcool dar scriu toate argumentele pe care la ora actuală le-am găsit, argumente prin care spun deplin convins că alcoolul este blestemul minții, al trupulu și al societății! Menționez că mai multe din argumente sunt culese de la doctori,  slujitori etc.


  1. Mai bine înecat cu apă, cu o piatră de moară la gât, decât consumator de alcool!

Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire”. - Romani 14:21

Potrivit acestui verset toţi cei care doar beau vin ocazional, câte un pahar pe zi sau zece, ei nu sunt beţivi că nu se îmbată, trebuie să renunţe la a mai consuma alcool. De ce? Pentru că ei prin consumul de alcool îi fac să păcătuiască pe foarte mulţi care au avut probleme cu alcoolul şi pe care Dumnezeu i-a eliberat. Ei sunt nu o mireasmă de la viaţă către viaţă, ci otravă, putoare pentru că ei îi determină pe mulţi să ajugă din nou la vechile lor păcate dar se poate chiar şi ei să ajungă să consume alcool până la beţie. Căci bine a spus cine a spus: „Îl răstorn eu pe el ca să nu mă răstoarne el pe mine!”
Este grav să faci pe cineva să păcătuiască. Scriptura spune: Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie înecat în adâncul mării”. – Matei 18:6.
Suntem noi conştienţi cât de grav este să facem pe cineva să păcătuiască? Un frate care a fost în patima alcoolui din cauza „libertăţii în Hristos” a unora de a bea numai câte un pahar pe zi ajunge să fie din noi prins în patima alcoolului, ajunge din nou în şanţuri, ajunge din nou robul dracilor, al Diavolului. Dacă ajunge în această stare din cauza mea că îmi permit câte un păhărel mai bine să fac de pe acum ce a spus Mântuitorul.
Este clar că unii vor spune – textul ne spune că este bine să nu mâncăm nici carne. Da textul asta spune. Dar contextul ne spune ce fel de carne. Era carne de la templele păgâne, carne rămasă de la jertfele pe care unii le aduceau zeităţilor. Pavel a mai spus la Corinteni că pentru el un idol nu este nimic şi că el ar putea să mănânce acea carne dar totuşi pentru că există fraţi care se poticnesc el niciodată nu v-a mânca acea carne tocmai să nu-i facă pe fraţi să păcătuiască. Este grav să-i faci pe alţii să păcătuiască – nu numai prin „libertatea la alcool” ci şi prin decolteu, fuste şi rochii scurte, muşchi, freze, spiritul lumii etc. etc.
Aşadar – dacă ne temem de Dumnezeu, dacă vrem să fim mântuiţi – să împlinim Cuvântul. Dacă există unul, acum sau mai târziu, care se poticneşte când fraţii beau alcool din cauza acelui frate să nu mai beţi alcool, toţi cei care beţi! Da, acel pahar, renunţaţi la el! Mai important este un suflet decât toată lumea materială, cu atât mai mult decât un pahar de vin, bere, şampanie. Fiți sfinți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu