miercuri, 23 iulie 2014

Nu otravă! Hrană pentru copilul tău!

       Pe site-ul Descoperă.ro (aici) este o "porcărie" numită "studiu" prin care ni se cere în mod indirect să nu mai semănăn Cuvântul în copiii noştrii.
      Cuvintele din acest pseudo-studiu sunt minciuni ieftine - un studiu foarte slab. Trei argumente prin care demonstrez necesitatea ca ai noştrii copii să fie "hrăniţi" în permanenţă cu istorioare din Biblie: 
   1. "Poveştile religioase" din Biblie nu sunt poveşti sunt fapte istorice dovedite arheologic şi ştiinţific! 
   2. Întâmplările din Biblie, religioase, au născut cele mai nobile caractere şi cele mai dezvoltate state: SUA, Olanda, Germania, Norvegia, Elveţia etc. E adevărat ca azi au decăzut moral dar baza lor, cultura lor de sute de ani, de la Reformă, a fost biblică.
   3. Cei mai mari artişti ai lumii, pictori, sculptori, compozitori, din secolele XIV-XIX au fost creştini, oameni care au trăit emoţia creştină, oameni cu teamă de Dumnezeu, oameni plini de "poveştile" biblice.

    Să nu obosim ca în fiecare zi să le povestim, într-un mod cât se poate de viu şi colorat dar fără să denaturăm Cuvântul, istorioarele Bibliei copiilor. 

P. S. Levi mă pune în fiecare zi să-i spun câteva istorioare. Deja are câteva preferinţe: Samson şi leul, David şi Goliat, David şi ursul, Iona aruncat în mare şi înghiţit de peşte, Învierea Tabitei etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu