vineri, 11 iulie 2014

Femeile cu capul acoperit la Casa de Rugăciune sau rupeţi Biblia! (partea a II-a)


De ce sunt atât de categoric?  Din cauza argumentelor subţiri prin care unii încearcă să strice Cuvântul:

1.                            Trăim în altă cultură. Pasajul din 1 Corinteni 11:1-16, căci potrivit lui femeii i se cere să poarte capul acoperit la închinare, nu e valabil pentru cultura secolelor XX şi XXI.
2.                            Apare o singură dată deci nu e important. Numai într-un singur loc în Noul Testament i se cere femeii să poarte capul acoperit. Aceast fapt, că numai odată i se cere femeii să fie acoperită,  denotă caracterul neimportant al problemei.
3.                            Nu vrea pastorul ei să poarte capul acoperit. Acest argument este extras din 1 Corinteni 11:10 - “De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei”. Ei spun că „din pricina” înseamnă „dacă-i permite”.
4.                            Părul lung e învelitoarea, nu un material. La 1 Corinteni 11:15 apostolul Pavel spune:  „pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului”.
5.                            Numai femeile măritate să poarte capul acoperit. Potrivit  1 Corinteni 11: 5 „Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prooroceşte cu capul desvălit, îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă”, capul femeii este soţul ei. Deci numai femeile care au cap, sunt măritate, au obligaţia să se învelească.

Demontarea „argumentelor”, din nou:

1.      De când până când cultura este mai tare ca și Dumnezeu și Cuvântul Său. Prin Cuvânt Dumnezeu a adus din neființă în ființă Universul, milioanele de stele. Cuvântul lui Dumnezeu este de lepădat? Soarele nostru emite într-o secundă mai multă energie de cât a creat lumea de cand este ea la un loc. Soarele a apărut la chemarea Cuvântului pe care mulți azi Îl desconsideră, Îl disprețuisc și despre care cred ca este inferior culturii. Cultura poate sa fie bună sau rea dar dacă ea vine să completeze, combată sau minimalizeze importanța Cuvântului și mesajul Său este cu siguranță o cultură demonică. Cultura care se ridică împotriva autorității Cuvântului nu poate să fie decât rea, mizerabilă, demnă de condamnat iar peste cei care o acceptă cu sigurană că vine anatema. Nu cultura îi spune Bisericii, pocăitului, cum să trăiască, ci Dumnezeu, Cuvântul!
2.      De când până când și cine a emis regula că este nevoie ca Dumnezeu să vorbească de mai multe ori ca să fie ascultat. Odată a vorbit Dumnezeu și milioanele de stele au apărut din nimic. Odată, o singură dată, a vorbit Dumnezeu și soarele a venit din nimic. Numai odată a zis Dumnezeu și animalele, plantele, peștii au spus prezent. Cine își poate permite să îi impună lui Dumnezeu ca regulă de câte ori să vorbească ca astfel un lucru să fie demn de  ascultare. NIMENI! Porunca nu este puternică în funcție de numărul aparițiilor ei, ci, puterea ei este dată de Emițător. Cine dă porunca este important! Să amuțim atunci când vine gândul și ne cere să-I spunem lui Dumnezeu să ne ceară de mai multe ori că dacă ne vorbește mai des vom asculta. Nu avem voie, suntem mici, prea mici, să-I cerem Lui de câte ori să vorbească. O dată, o singură dată, e suficient!
3.      Unii păstori se cred îngeri deși sunt, pentru că încalcă Cuvântul lui Dumnezeu, niște demoni care luptă împotriva planului lui Dumnezeu, împotriva autorității stabilite de El în univers. Cum pot unii să răstălmăcească Biblia în acest hal încât să se considere îngerii cărora Dumnezeu le-a încredințat autoritatea de-a da voie sau a nu da voie femeii să se acopere. Biblia nu vorbește astfel. Mintea care înțelege astfel Cuvântul este moartă, despărțită de Dumnezeu, ruptă de Duhul Sfânt Călăuzitorul. Versetul 10 menționează existența îngerilor iar femeia datorită faptului că există îngeri trebuie să se acopere. Îngerii în cazul de față sunt martorii lui Dumnezeu și din cauza existenței martorilor Lui femeia trebuie să arate Universului că își cunoaște și acceptă locul pe care Dumnezeu i la dat. Ecuația e simplă: femeia trebuie să se acopere și pentru că există îngerii. Nicidecum îngerii, aici, nu păstorii şi nu au autoritate delegată de Dumnezeu să permită sau nu ca femeile să se închine acoperită sau nu.
4.      Părul lung nu este învelitoarea de care vorbește Dumnezeu în text. Este o învelitoare, o podoabă extraordinară pentru femeie. Dar textul ne spune că o femeie care nu se învelește să se și tundă. Întețelem clar, dacă suntem normali și smeriți, că surorilor Dumnezeu le cerea, și le cere, păr lung acoperit la închinare. Nu are rost să o mai lungim.
5.      Nu numai femeile măritate să se învelească. Textul este clar. Textul spune orice femeie.  Orice femeie trebuie să se acopere fiindcă toate femeile se trag potrivit ordinii creației stabilite de Dumnezeu din Adam. Bărbatul a fost creat primul. Iar pentru că regula creației a fost primul bărbatul și apoi femeia, Dumnezeu în înțelepciunea Lui a stabilit ca semn al acestei ordini ca femeia să se acopere la închinare. Femeile nemăritate dacă nu se acoperă prin această neacoperire ele spun că nu sunt de acord că Dumnezeu l-a făcut pe bărbat primul. Se ridică împotriva lui Dumnezeu tocmai prin această neacoperire. Ofensează înțelepciunea lui Dumnezeu care așa a stabilit lucrurile. De aceea orice femeie care vine la închinare și are teamă de Dumnezeu trebuie să își acopere capul.

Concluzia: La aplicarea Cuvântului Sfânt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu